Care eyebrow. Makeup artist applying a brow gel on the eyebrows of a young beautiful woman with flawless nude natural makeup. Concept of professional make up doing

Shaping like a pro – de perfecte wenkbrauw!

Heb je geen idee hoe je jouw wenkbrauwen mooi in model kunt brengen? Don’t worry, shapen kun je leren. Met het stappenplan hieronder creëer je zelf de perfecte wenkbrauw!

1. First things First, Let them grow!
Voor iedereen die iets te enthousiast de wenkbrauwen heeft geëpileerd, put down the tweezers sis! Geef je wenkbrauwen een paar maanden de tijd, zodat je daarna weer goed de wenkbrauwvorm kunt bepalen. Het kan namelijk heel goed zijn dat je onbewust steeds meer haartjes van de wenkbrauwvorm hebt geëpileerd. En hoe meer haar, des te meer je hebt om mee te werken.


2. Brow Mapping
Brow watte? Brow Mapping.. Dit klinkt wat ingewikkeld, maar is het absoluut niet. Om de juiste wenkbrauwvorm te bepalen heb je alleen een scherp wenkbrauwpotlood nodig. Met dit potlood ga je aftekenen waar je wel en geen haartjes kunt weghalen. Start met het beginpunt van de wenkbrauw door het potlood recht omhoog aan de binnenkant van je neusvleugel te houden. Hier kun je meteen een streep trekken en dit doe je ook aan de andere kant. Daarna ga je het hoogtepunt bepalen door het potlood langs de neusvleugel 45 graden te draaien tot aan je pupil. Ook daar trek je weer een streep. Mocht dit niet helemaal kloppen, dan kun je ook kijken vanaf waar je haartjes naar beneden groeien aan de bovenkant van de wenkbrauwen. Tot slot bepaal je het eind van de wenkbrauw door het potlood langs de neusvleugel en de buitenste hoek van het oog te houden. Ook daar trek je een streep.

3. Let the Shaping begin
Voordat je start met epileren is het belangrijk om goed licht te hebben en vooral géén vergrootspiegel. Nu je voldoende haartjes hebt én de lengte van de wenkbrauw hebt bepaald, kun je aan de slag. Kam de haartjes omhoog en start met het epileren van de haartjes die ruim buiten de wenkbrauwvorm vallen en de haartjes tussen de wenkbrauwen. Let op, alleen epileren tot aan de lijn die je net hebt afgetekend. Houdt de huid strak wanneer je de haartjes eruit trekt en altijd met de haarrichting mee. Zorg dat de onderkant van de wenkbrauw in een rechte lijn blijft, epileer het dus niet in een boogje waardoor je een komma creëert. De haartjes boven de wenkbrauwen laten we lekker zitten. Want als je daar teveel haartjes weghaalt creëer je per direct een hele andere mimiek, en vaak niet ten goede. Overpluk de wenkbrauwen niet, less is more!

4. Finishing Touch
Ben je niet gezegend met veel haartjes of mis je alsnog wat invulling? Dan kun je aan de slag met make-up of (semi) permanente make-up indien je geen zin hebt om dit iedere dag te doen. Voor een natuurlijk effect kun je de wenkbrauwen lichtjes invullen met een wenkbrauwpoeder en/of een getinte wenkbrauwgel. Dit geeft vaak al meer definitie zonder dat je opgestempelde wenkbrauwen krijgt. Wil je liever een make-up look? Kies dan voor een brow pomade of teken de wenkbrauwen met een potlood. Houdt bij alle opties de voorkanten van de wenkbrauwen lichter voor een mooi ombré effect. Dit kun je doen door de voorkanten zachtjes weg te vegen met een wattenstaafje of door je wenkbrauwen goed door te kammen met een spoolie brush.

Mocht je geen zin hebben om iedere dag je wenkbrauwen te tekenen, dan is Powder Brows de perfecte oplossing. Dan word je iedere dag wakker met mooie, ingevulde wenkbrauwen en het blijft 1,5 tot 2 jaar zitten. Nog een bijkomend voordeel; de wenkbrauwvorm zit er al in, dus zelf je wenkbrauwen epileren wordt easy peasy lemon squeezy! 

FOLLOW US